Eskulator durjana makan kaki budak, Ini punca yang ramai tak tahu. Asyik salahkan mak bapak je ..

Jika berlaku kemalangan pada si kecil, orang pertama yang disalahkan adalah ibu dan bapa mereka. Tapi ketahuilah, tidak semua kemalangan itu berpunca dari kelalaian ibu dan bapa. Faktor design flaw dan perihal luar jangka juga menjadi faktor yang selalu diabaikan. Namun pemantauan ibu bapa juga amat penting.

Eskalator ataupun tangga bergerak adalah kemudahan yang banyak tersedia di bangunan-bangunan yang mempunyai lebih dari 1 tingkat sebagai kemudahan kepada pengunjung. Namun banyak juga kejadian yang tidak diingini berlaku apabila pengguna menggunakannya.

Video dibawah kaki seorang kanak-kanak tersepit di eskalator di salah satu pusat membeli belah. Pada awalnya kelihatan orang ramai dan kakitangan mall tersebut namun gagal melepaskan kaki kanak-kanak tersebut. Sepasukan bomba datang dan berjaya mengumpil bahagian eskalator tersebut dan membebaskan kanak-kanak malang ini dari sepitan yang menyeksakan.

@utusantvofficial

Kanak-kanak lelaki tersepit kaki kanan pada eskalator di pusat beli-belah Aman Central, Alor Setar | apitiskandar2728 | 14 MEI 2022. #fyp #TrendingNewsMalaysia #beritaditiktok

♬ original sound – UtusanTV – UtusanTV

Salah satu diantara punca kejadian tidak diingini ini berlaku adalah pemilihan kasut/selipar. Saksikan video dibawah.

[komen]

Komen @ Facebook

Related Posts