Elon Musk Secara Rahsia Melahirkan Anak Kembar Bersama Eksekutif Neuralink Tahun Lepas

Apa yang berlaku? Elon Musk melahirkan anak kembar tahun lalu dengan seorang eksekutif di syarikat AI buatannya Neuralink, menjadikan bilangan anak yang dilahirkan kepada lelaki terkaya di dunia itu kepada sembilan, menurut dokumen mahkamah yang baru ditemui.

Dokumen yang dilihat oleh Insider menunjukkan Musk, 51, dan Shivon Zilis, 36, memfailkan petisyen pada April untuk menukar nama pertama kembar supaya mereka “menggunakan nama keluarga bapa dan menggunakan nama keluarga ibu sebagai rujukan kepada nama tengah.”

Zilis dilaporkan melahirkan anak di Austin, Texas, pada November 2021, beberapa minggu sebelum Musk dan penyanyi Claire Boucher, lebih dikenali sebagai Grimes, mendapat anak kedua melalui seorang ibu tumpangan. Ini bermakna Musk mempunyai sembilan anak dengan tiga wanita berbeza – lima daripadanya adalah perkongsian dengan bekas isterinya Justine Wil.

Ketua Pegawai Eksekutif itu telah lama menjadi penyokong untuk meningkatkan kadar kelahiran global, memberi amaran bahawa ia telah berada di bawah paras mampan minimum di AS selama sekitar 50 tahun, yang boleh menyebabkan tamadun runtuh. “Maksud saya, saya melakukan bahagian saya haha,” dia baru-baru ini tweet.

Halaman LinkedIn Zilis menyenaraikannya sebagai pengarah operasi dan projek khas di Neuralink, setelah pernah bekerja di IBM dan dana modal teroka Bloomberg Beta. Beliau juga merupakan ahli lembaga pengarah di firma penyelidikan buatan OpenAI, yang diasas bersama Musk, dan berada dalam senarai 30 Under 30 Forbes dalam kategori modal teroka pada 2015. Zilis juga telah diapungkan sebagai salah satu orang yang Musk boleh lantik untuk menjalankan Twitter selepas pemerolehannya, dengan mengandaikan ia akan selesai.

Awal tahun ini, salah seorang anak Musk telah membuat petisyen untuk menukar nama mereka dan menerima sijil kelahiran baharu, dengan menyatakan bahawa “Saya tidak lagi tinggal bersama atau ingin mempunyai hubungan dengan bapa kandung saya dalam apa jua cara, bentuk atau bentuk.”

Komen @ Facebook

Related Posts