Berbasikal buruk dan Berkaki Ayam, Anak kecil menjadi perbualan setelah menyertai perlumbaan MTB Series memberi saingan sengit kepada peserta lain. Maka betullah kata orang Tuah Ayam Nampak Di Kaki, Tuah Manusia Siapa Pun Tak Tahu …

Semasa anak-anak muda kita sibuk main basikal lajak hingga ada kejadian yang tidak diingini, anak muda dari kemboja ini mengemparkan dunia maya kerana menyertai satu pertandingan lumba basikal pada tahun 2020 dengan hanya menggunakan basikal buruk tanpa sebarang safety wear dan paling win berkaki ayam.

Bila ditanya beliau memberitahu bahawa lokasi litar perlumbaan itu berdekatan dengan rumahnya dan juga dia hanya nak berlumba, tanpa menghiraukan apa kata orang ramai dan pesaing. Ternyata kecekalan hatinya membawa tuah kepada dia dan keluarganya.

Dalam video ini menceritakan perjalanan penuh beliau dari sebelum dikenali dan sehingga jadi topik perbualan di internet dan mendapat perhatian banyak pihak yang menghulurkan bantuan dan tajaan.

Antara komen waganet tentang beliau, ternyata kecil-kecil cili api. Beliau tak secara langsung menjadi kebanggaan orang ramai.

Komen @ Facebook

Related Posts