Bagai Pinang Dibelah Dua! Pesilat Negara Kini Sah Sebagai Suami Vanidah Imran

Pelakon jelita Vanidah Imran kembali bergelar isteri selepas diijabkabulkan dengan pasangannya Arifabillah Idris petang tadi.

Memetik laporan Berita Harian, pasangan itu sah bergelar suami isteri, hanya sekali lafaz menjadi penjaga kepada adik Vanidah, Johan.

Difahamkan, suami Vanida merupakan ahli gusti negara dan seorang jurutera. Suaminya, Arifabillah, menguasai ilmu Silat Cekak Pusaka. Pada 2016, beliau memenangi pingat perak di Chungju World Martial Arts Masters (WMC) di Cheongju, Korea Selatan.

Menurut Vee yang sudah empat tahun membujang, keputusan untuk berkahwin semula bukanlah sesuatu yang mudah. Malah, mereka juga merahsiakan hubungan yang terjalin dua tahun lalu.

Sejujurnya, mereka yang rapat sahaja tahu mengenai hubungan saya dan suami. Ini termasuklah keluarga dan dua anak, Mikail Aimran dan Maryam Rashika.

Tambah Vanidah atau lebih mesra sebagai Vee lagi, suami adalah duda kepada empat cahaya mata. Apa yang penting bagi mereka adalah perasaan dan hati anak-anak.

Bagi saya, sisi peribadi kali ini kenalah disimpan erat sampai betul-betul jadi. Nikah dan kahwin ini bukannya semudah menukar baju.

Menurut Vee, perbezaan usia enam tahun bukan penghalang kerana semua orang bertanggungjawab. Suami juga sangat pandai mengambil hati anak-anak, dan anak-anak suami juga sangat positif.

Nampaknya, dia mempunyai alasan tersendiri untuk merahsiakan hubungan itu selama ini. Dia sebenarnya tidak pasti, dan mengakui bahawa keputusan perkahwinan itu sukar. Ayahnya juga agak berat hati ketika pertama kali menyatakan hasratnya.

Namun setelah dipujuk pelbagai pihak termasuk dua cucunya, akhirnya bapanya bersetuju bahawa anaknya berhak untuk bahagia.

Komen @ Facebook

Related Posts